Loopbaan

Loopbaan

Loop je vast in je loopbaan? Het loopbaantraject heeft het doel je te begeleiden bij het vinden van de meest geschikte of passende werkplek en het geven van ondersteuning bij de stappen die daarvoor nodig zijn.

Loop je vast in je loopbaan?

Het loopbaantraject bestaat uit drie fasen, te weten:
• De persoonsoriëntatie
• De marktoriëntatie
• De marktbenadering

Loop je vast met je loopbaan?

De persoonsoriëntatie

Het gaat erom aan de hand van een aantal opdrachten en oefeningen te ontdekken wat je kwaliteiten zijn, wat je inspireert/motiveert in je werk, hoe je jezelf ziet en ook hoe anderen je zien en wat je van je toekomst verwacht. Daarnaast staat je stil bij je ontwikkelpunten en wat je valkuilen zijn.

Bij de persoonsoriëntatie draait het om drie kernvragen:
• Wie ben ik?
• Wat kan ik?
• Wat wil ik?

Uiteraard kun je ervoor kiezen een psychologisch (loopbaan)onderzoek in te zetten. In dat geval kan de persoonsoriëntatie overgeslagen worden. Het verschil tussen de persoonsoriëntatie en een psychologisch (loopbaan)onderzoek heeft met name met de methode te maken. De persoonsoriëntatie maakt gebruik van gesprekken en opdrachten. Een psychologisch (loopbaan)onderzoek bestaat uit tests en gesprekken.

De marktoriëntatie

In de marktoriëntatie wordt onderzocht hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit. De bedoeling is te achterhalen wat voor soort baan bij je past en waar die te vinden is. Om deze reden ga je in deze fase van het loopbaantraject bepalen welke functiegebieden, functies en werkomgevingen het beste aansluiten bij je persoonsprofiel. Een goed hulpmiddel daartoe is het analyseren van advertenties, het voeren van oriënterende gesprekken of netwerk gesprekken.

De marktbenadering

In de fase van de marktbenadering richt je je actief op de (interne of externe) arbeidsmarkt. In de marktbenadering draait het voornamelijk om de volgende vragen:
Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?
Hoe maak ik een goed curriculum vitae?
Hoe voer ik een netwerkgesprek?
Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een netwerk- en/of sollicitatiegesprek?